Varvsholmen

Utsikt över vattnet, Kvarnholmen och Ängö

Visning Varvsgatan 3
Kontakta mäklaren för visning

Varvsholmen | Varvsgatan 3

Boarea
114 m²
Antal rum
3.5 rum
Månadsavgift
5 674 kr/mån
Pris
5 395 000 kr utgångspris

Med ett av stadens absolut bästa lägen, precis intill kanten av vårt vackra Kalmarsund ligger Varvsgatan 3. Från den bostad du nu har framför dig blickar du ut över sundet, Kvarnholmens siluett och Ängö. Din utsikt är såväl vacker som händelserik. Årstidernas växlingar bjuder dig på skiftande färger och skådespel. Det här är en utsikt och ett läge du aldrig kommer tröttna på.

Med Kalmars stadskärna bakom dig har du endast en kort promenad ut till populära Varvsholmen. När du nu närmar dig ön ser du Varvsgatan 3. Färdas du med bil kan du smidigt parkera i garaget där du har en egen plats som tillhör lägenheten. Väl inne i fastigheten kan du välja hiss eller trappa för att ta dig upp till våning nummer två.

Välkommen in i ett hem som redan i hallen låter dig bli imponerad. Från det att du tar klivet in i bostaden behöver du inte ta många steg för att få vy ut över så väl vatten som Kvarnholmen. Dina skor och ytterkläder kan du placera på ena sidan om dig eller i någon av hallens garderober som ligger längre in. I hallen ligger ett praktisk klinkergolv.

Nu tar du dig vidare in till ett fantastiskt sällskapsrum som ligger med en tilltalande och lagom öppen planlösning till kök och matplats. Rummet har ett bra ljusinsläpp från stora fönster som vetter åt två olika väderstreck. På golvet vilar ett gediget ekgolv, likadant golv som löper vidare genom samtliga rum. Sällskapsrummet tillsammans med köket lär bli navet och platsen där du, din familj och dina vänner kommer spendera allra mest tid. Det här är ett rum som bjuder in till såväl en avkopplande vardag som festliga tillfällen med kalas och middagsbjudningar. I den sociala delen får du rum med soffa, fåtöljer, soffbord och TV.

Matplatsen ger fina ytor för ett större matmöblemang där ni kan vara många som sitter ned, umgås och samtidigt njuter av god mat. Den goda maten tillreder du i det väl utformade köket. Köksluckorna går i vitt med leverantör Ballingslöv. Den tåliga och snyggt utformade bänkskivan är i granit. Kökets tak pryds av infällda spotlights. Den välplacerade köksön gör att du får extra förvaring- och arbetsytor. Här kan du slå dig ned och njuta av din frukostmacka och framåt kvällen koppla av med ett glas gott samtidigt som du gör kocken sällskap. Köket har all den maskinella utrustning du kan tänkas behöva men notera de två vinkylarna. Från kök och sällskapsrum tar du dig naturligt vidare ut till hemmets stora balkong. Den inglasade balkongen är väl tilltagen såväl på djupet som längden. Det finns plats för matbord eller loungeset och krukor med planteringar om du önskar det. Balkongen kan du göra till en fridfull oas med en utsikt som vi vet att många drömmer om.

Bostaden har två sovrum. I det större av sovrummen ryms din dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel om du önskar det. Det bjuds på fina förutsättningar till ordning och reda bland dina kläder, här finns nämligen en perfekt planerad garderob med skjutdörrar. Det andra sovrummet når du via hallen. Rummet passar utmärkt till barnrum, kontor eller extrarum. Härifrån får du utsikt över vatten.

Vidare finns ytterligare ett rum som idag nyttjas som kontor, perfekt att få undan tråkiga pärmar och datorn.

Hemmets badrum samt gästtoalett når du från hallen. I det helkaklade badrummet har du handfat med kommod, spegelskåp, dusch, toalett och öppningsbart fönster. Givetvis finns här både tvättmaskin och tumlare. Gästtoaletten är utrustad med handfat med kommod, spegel, väggskåp och toalett.

Det här är en bostad som genomgående har gedigna, påkostade och smakfulla materialval. Planlösningen gör att det finns gott om olika möbleringsmöjligheter, du väljer den disposition som passar dig allra bäst. Förutom den fantastiskt väl utformade interiören bjuder utomhusmiljön på något extra ordinärt. På den stora och djupa balkongen kan du njuta av solens värmande strålar samtidigt som du kan söka upp skuggan om du föredrar det. Här kan du nu få flytta in i en bostad som lär imponera på alla som du låter få komma på besök.

I den fördelaktiga avgiften ingår värme, vatten, bredband, kabel-tv, p-plats och garageplats.

Varvsholmen har mer än bara sitt fantastiska läge att erbjuda. Här finns två väl vitsordade kvarterskrogar, gym, hamn för småbåtar, promenadstråk och en populär badbrygga. Från ön har du promenad- eller cykelavstånd till Kvarnholmen, tågstationen, mataffärer, skolor för alla åldrar, grönområden mm.

Väl mött på visning!

Ansvarig mäklare

Frida Langå

Vill du veta mer om bostaden kan du kontakta mig på 073-922 18 38 | frida@rydmanlanga.se

Extra kontaktperson

Åsa Holmkvist

076-883 18 88 | asa@rydmanlanga.se