Stensö

Gedigen och ytterst väldisponerad familjevilla

Denna bostad är förbesiktigad
Visning Stensövägen 90
Kontakta mäklaren för visning

Stensö | Stensövägen 90

Boarea / Biarea
150 / 76
Biarea
76 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
801 m²
Pris
7 790 000 kr utgångspris

Den ytterst välskötta och väldisponerade familjevillan på Stensövägen 90 stoltserar med ett högt, insynsskyddat och lummigt läge. Med sitt upphöjda läge bakom den välvuxna grönskan som ringar in fastigheten har nuvarande ägare skapat en helt fantastisk exteriör miljö. Här kan du nu få fortsätta att förvalta och njuta av en lugn oas. Den utvändiga miljön bjuder på flera uteplatser i olika väderstreck, utespa, vackra planteringar, en precis lagom stor gräsyta och det bästa av allt, ett helt ostört läge.

Utomhusmiljön följs upp av en villa med en mycket tilltalande interiör. Under de senaste åren har det gjorts flera påkostade, smakfulla och smarta renoveringar. Byggåret är 1972 och stadens dåvarande stadsarkitekt lät utforma en villa som passar alldeles ypperligt för en familj som vill bo bra och ha utrymmen för allas önskemål och behov.

Entréplanet bjuder på en stor välkomnande hall där du placerar fötterna på en vacker Ölandssten med behaglig golvvärme.

Hallen leder dig vidare till sällskapsrum och kök som ligger med en öppen planlösning till varandra. Här vilar en slipad fiskbensparkett och väl placerad, mitt i rummet står en eldstad som höjer såväl värmen som mysfaktorn. Rummet har fönster i tre olika väderstreck. Innanför den del som troligen kommer få agera sällskapsdel finns ett litet rum som passar perfekt som hemmakontor.

Det renoverade köket går i klassiskt svart och ljusgrått. Ljusgrå luckor och en svart bänkskiva i massiv sten. Här finns all den maskinella utrustning du kan tänkas behöva. Mellan kök- och sällskapsdel finns en naturlig plats för ett större matmöblemang. Du kan på två olika håll ta dig vidare ut till den väl tilltagna altanen, perfekt under årets varmare dagar då du troligen vill njuta av goda måltider utomhus.

I övrigt bjuder detta entréplan på ett sovrum samt en gästtoalett.

Nu välkomnas du upp till våningsplan nummer två. Det första du möter är ett ljust allrum med utgång till en balkong med morgon- och förmiddagssol. Rummet gör plats för soffa, fåtöljer, soffbord och tv. Från allrummet har du ingång till en praktisk klädkammare.

Här uppe finns två bra sovrum som båda gör plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbler. Ett stort helkaklat och smakfullt renoverat badrum med något så lyxigt som både dusch och badkar.

I den rymliga källaren finns ett stort rum som idag agerar hobbyrum. Din familj kanske väljer att göra om rummet till ett allrum, kontor eller varför inte till ett sovrum för den hemmavarande tonåringen? Möjligheterna är många. Källarplanet är i övrig fördelat på en tvättstuga, stort förråd, arbetsrum, badrum med dusch och bastu. Lägg märke till källarens spännande detalj i form av ett klädnedkast som har öppning från våning ett och och två, praktiskt att slippa springa ned med smutstvätten i trapporna.

På tomten finns ett dubbelgarage med ett intilliggande rum som idag agerar kontor. Du har fina möjligheter till låga driftkostnader med fjärrvärme. Fiber finns indraget.

Blir just du och din familj nästa, lyckliga ägare till detta fantastiska hem bor ni i ett av Kalmars mest eftertraktade kvarter. Stensö är ett uppvuxet och familjärt område. Du bor med direkt närhet till vackra strövområden, badplats, slottet och populära aktivitetsområden. Du har cykel- och promenadavstånd till förskola, skola, mataffär, bageri med mera. Det här är verkligen ett område där alla åldrar kan trivas och få en fin boendekvalitét. Med några minuters cykelfärd når du Kvarnholmen och tågstationen, perfekt om du är pendlare.

Hjärtligt välkommen att flytta in och börja trivas lika bra som nuvarande ägarfamilj har gjort!

Ansvarig mäklare

Frida Langå

Vill du veta mer om bostaden kan du kontakta mig på 073-922 18 38 | frida@rydmanlanga.se