Varvsholmen

Vidsträckt utsikt över Kalmarsund

Visning Jeanssongatan 17
Kontakta mäklaren för visning

Varvsholmen | Jeanssongatan 17

Boarea
117 m²
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
5 824 kr/mån
Pris
5 490 000 kr

Ytterst väl beläget, precis intill kanten av vårt vackra Kalmarsund ligger Jeanssongatan 17. Från den bostad du nu har framför dig blickar du ut över vidöppen himmel, vattnets skådespel, båtar som färdas fram över vågorna, solens uppgång och allt som oftast passerar fåglar av olika arter förbi. Din utsikt är såväl vacker som händelserik. Årstidernas växlingar bjuder dig på skiftande färger och skådespel. Det här är en utsikt och ett läge du aldrig, och då menar vi verkligen aldrig kommer tröttna på.

Med Kalmars stadskärna i ryggen har du endast en kort promenad ut till populära Varvsholmen. När du kört längst ut på ön når du Jeanssongatan och det nybyggda huset numrerat 17. Färdas du med bil kan du smidigt parkera den på parkeringsplatsen som tillhör lägenheten. Väl inne i fastigheten kan du välja en utav husets två hissar för att ta dig upp till våning nummer tre.

Välkommen in i ett hem som redan i hallen låter dig bli imponerad. Från det att du tar klivet in i bostaden har du vy ut över vattnet. Sällskapsrummets vidsträckta vyer når dig nämligen redan här i hallen. Dina skor och ytterkläder kan du placera i hallens garderob. I hallen ligger ett slipat stengolv med behaglig golvvärme, golvvärmen följer dig vidare genom bostadens samtliga rum.

Nu tar du dig vidare in till ett fantastiskt sällskapsrum som ligger med en tilltalande och öppen planlösning till kök och matplats. På golvet vilar en enstavsparkett i gedigen ek, likadan mattlackat ekgolv som löper vidare genom samtliga rum. Sällskapsrummet tillsammans med köket lär bli navet och platsen där du, din familj och dina vänner kommer spendera allra mest tid. Det här är ett rum som bjuder in till såväl en avkopplande vardag som festliga tillfällen med kalas och middagsbjudningar. I den sociala delen får du rum med soffa, fåtöljer, soffbord och TV. Är du och din familj i behov av ytterligare ett sovrum går detta rum med relativt enkla medel att dela av och då får du ett tredje sovrum, (se alternativ planritning.)

Matplatsen har bra med yta för ett större matmöblemang där ni kan vara många som sitter ned, umgås och samtidigt njuter av god mat. Den goda maten tillreder du i det väl utformade köket. Köksluckorna går i en varm och mörk ekfanér med en oljad och hårdvaxad yta, leverantör Reform cph. Den tåliga och snyggt utformade bänkskivan är i mattslipat kvartskomposit. Kökets tak pryds av infällda spotlights. Den välplacerade köksön gör att du får extra förvaring- och arbetsytor. Här kan du slå dig ned och njuta av din frukostmacka och framåt kvällen koppla av med ett glas gott samtidigt som du gör kocken sällskap. I köksön är det även förberett för att sätta in en vinkyl. Köket har all den maskinella utrustning du kan tänkas behöva. Från kök och sällskapsrum tar du dig naturligt vidare ut till en av hemmets två stora balkonger. Balkongen är väl tilltagen såväl på djupet som längden. Det finns plats för grill, matbord och krukor med planteringar om du önskar det. Balkongen kan du göra till en fridfull oas med en utsikt som vi vet att många drömmer om.

Bostaden har två sovrum som ligger vägg i vägg med varandra. I det större av sovrummen kan du sova gott om natten, slå upp ögonen på morgonen och med huvudet fortsatt vilande på kudden kan du blicka ut över sundet. Vi vågar tro att det allt som oftast blir till en god start på din dag. Det bjuds på fina förutsättningar till ordning och reda bland dina kläder, här finns nämligen en perfekt planerad garderob med skjutdörrar och infälld belysning. Från detta sovrum har du utgång till lägenhetens andra balkong.

Är ni flera i familjen eller får övernattande gäster är det ypperligt att ha två badrum. Det första badrummet når du från hallen och badrum nummer två ligger vägg i vägg med föräldrasovrummet. Båda badrummen har golv som är i mattslipad terrazzo och det blir till en snygg kombination tillsammans med väggarnas klassiska, vita och stående kakel. I badrummet du når från hallen är det praktiskt utrustat med både tvättmaskin och tumlare. Självklart har båda badrummen golvvärme och infällda spotlights.

Det här är en bostad som genomgående har gedigna, påkostade och smakfulla materialval. Planlösningen gör att det finns gott om olika möbleringsmöjligheter, du väljer den disposition som passar dig allra bäst. Förutom den fantastiskt väl utformade interiören bjuder utomhusmiljön på något extra ordinärt. På två stora och djupa balkonger kan du njuta av solens värmande strålar samtidigt som du kan söka upp skuggan om du föredrar det. Här kan du nu få flytta in i en bostad som lär imponera på alla som du låter få komma på besök.

Varvsholmen har mer än bara sitt fantastiska läge att erbjuda. Här finns två väl vitsordade kvarterskrogar, gym, hamn för småbåtar, promenadstråk och en populär badbrygga. Från ön har du promenad- eller cykelavstånd till Kvarnholmen, tågstationen, mataffärer, skolor för alla åldrar, grönområden mm.

Väl mött på visning!

Ansvarig mäklare

Frida Langå

Vill du veta mer om bostaden kan du kontakta mig på 073-922 18 38 | frida@rydmanlanga.se

Extra kontaktperson

Åsa Holmkvist

076-883 18 88 | asa@rydmanlanga.se