Bremerlyckan

Pampig bostad med två balkonger

Visning Vegagatan 7
Tis 6 December
Kontakta mäklaren för tidsbokning

Bremerlyckan | Vegagatan 7

Boarea
140 m²
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
5 912 kr/mån
Pris
4 090 000 kr

Pampigt, vackert och arkitektonisk ytterst väl utformat. Så beskriver vi huset signerat stadsarkitekt J. Fred Olsson på allra bästa sätt. Vegagatan 7 ligger med ett trivsamt hörnläge i hjärtat av det anrika kvarteret Bremerlyckan.

Redan i trapphuset slås du av att allt det gedigna och massiva som byggåret 1910 hade att erbjuda. Du välkomnas nu upp till bostaden som ligger väl placerad på våning nummer tre.

Framför dig har du 140 välplanerade kvadratmeter som gör att det finns gott om olika möblering- och disponeringsmöjligheter. Det finns därmed goda förutsättningar att skapa ett hem som passar just dina specifika önskemål, drömmar och behov.

Med trapphuset i ryggen öppnar du dörren till det som kan komma att bli ditt nästa hem. Stig på i hallen, känn in och redan i det ögonblicket vågar vi tro att du blir imponerad. Till vänster från hallen möter du nämligen ett fantastiskt sällskapsrum med stora fönsterpartier, ett fint ljusinsläpp och ett unikt, rundat burspråk. Den generösa takhöjden mäter cirka 3.20 meter och på golvet vilar en vacker fiskbensparkett. Rummet har förärats med en eldstad i sten, en sten som troligen härstammar från Öland. Från sällskapsrummet tar du dig vidare ut till balkongen. Här ute på balkongen kan du njuta av eftermiddag- och kvällssol samtidigt som du tar ett glas gott att dricka.

Sällskapsrummet är ett av tre rum som på ett smakfullt vis ligger i fil. Rummet i mitten används idag som ett tv-rum men du kanske väljer att förvandla rummet till ett sovrum, bibliotek, hobbyrum eller gästrum. Efter detta rum tar du dig via vackra dubbeldörrar till ett gigantiskt sovrum, ett sovrum som har ett rundat burspråk som kan bli till en fin plats för fåtöljer eller soffgrupp. Rummet har gott om förvaring i form av garderober samt en stor klädkammare.

Sovrummet leder dig tillbaka till den tidigare nämnda hallen. Från hallen når du ytterligare en balkong, läge öster. Balkongen kanske inte är så stor men visst gör den plats för ett bord och stolar, allt som behövs för att under årets varmare dagar ha möjlighet att inta första koppen kaffe i morgonsol.

Bostadens badrum är utrustat med badkar, tvättställ, spegelskåp och toalett. Förutom badrummet finns även en gästtoalett.

Det hemtrevliga köket har vita luckor, vitt kakel och en schackrutig linoleummatta. Vid köksfönstret finns en perfekt plats för ett matbord.

I den välskötta bostadsrättföreningen Brf Furan 4 finns en gästlägenhet för uthyrning, perfekt om du har övernattande familjemedlemmar eller vänner på besök. Det finns även två större tvättstugor och till lägenheten hör ett förråd. På föreningens mysiga innergård finns en berså, matmöblemang och grill som medlemmarna nyttjar fritt.

Bremerlyckan, det omtyckta kvarteret som stoltserar med vacker arkitektur och ett attraktivt läge. Här bor du bra med promenadavstånd till Kvarnholmen, Kalmarsund, badplats, universitetet och mysiga strövområden på Stensö. I kvarteret finns en mataffär, frisörsalong, pizzeria och massör.

Ansvarig mäklare

Frida Langå

Vill du veta mer om bostaden kan du kontakta mig på 073-922 18 38 | frida@rydmanlanga.se

Extra kontaktperson

Åsa Holmkvist

076-883 18 88 | asa@rydmanlanga.se