Malmen

Vacker vindslägenhet med gott om charm

Kommande bostad
Visning Nygatan 16B
Kontakta mäklaren för visning

Malmen | Nygatan 16B

Boarea
51 m²
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 519 kr/mån

Framför dig har du en bostad som på alla sätt och vis har förärats med det absolut bästa av två världar. Här har husets vackra och tilltalande originalutförande fått ge gott om karaktär samtidigt som det helt nya och moderna gör bostaden stilren och klassisk. Under 2021 helrenoverades fastigheten på Nygatan 16 och det var även då de unika lägenheterna här på vinden stod färdigbyggda.

Just denna bostad har två ägare med öga för detaljer och de har därmed skapat något helt unikt. Bjälkar som var tänkta att integreras med väggen har i stället bevarats, vackra att vila ögonen på och samtidigt ger det extra golvyta. Bjälkarna lyfts fram extra fint med hjälp av dimbara spotlights.

Kök och sällskapsrum ligger med en öppen planlösning till varandra men på ett naturligt och häftigt sätt separeras rummen av ett murat originalvalv. I sällskapsdelen får du plats med en soffa, soffbord, fåtölj och TV.

Samtliga ytskikt och färgval går i varma toner som skapar ett behagligt lugn. Vitlaserade, enhetliga parkettgolv och genomgående vita väggar. Kökets påkostade luckor är snyggt grå med svarta beslag. På tal om just köket så är det ett väl utformat och påkostat kök att verkligen trivas i. Här finns all maskinell utrustning du kan tänkas behöva. Säljarna lät kosta på såväl diskmaskin som kyl/frys lite extra. I övrigt finns här spishäll, fläkt, varmluftsugn och inbyggd micro.

Från köket tar du dig vidare ut till bostadens högt liggande balkong. De stora fönsterpartierna i köket kan öppnas upp helt som gör att du enkelt kan vädra eller förstora kökskänslan. Här ute blickar du ut över kringliggande vacker bebyggelse, takåsar och lummiga innegård. Från tidig morgon till kväll njuter du av solens strålar samtidigt som du läser en god bok, dricker något svalkande eller äter en god middag.

Det helkaklade badrummet har ett fönster som släpper in dagsljus och frisk luft. Badrummet har infällda spotlights och precis som resten av boendet finns här skön golvvärme. I övrigt finns här en påkostad duschkabin med dörrar, toalett och tvättställ med underliggande kommod. Givetvis finns även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Det finns förutsättningar till god nattsömn i ett mysigt och svalt sovrum som ligger lugnt, insynsskyddat och i helt rätt väderstreck för att vara ett sovrum. Rummet har charmiga snedtak och synliga bjälkar. Sovrummet gör plats för dubbelsäng, sängbord och en byrå eller ett litet skrivbord om du önskar det. Garderoberna som står här idag följer självklart köpet.

Kvarteret Malmen är helt optimalt beläget, centralt men samtidigt en bit bort från stadens absoluta mitt. Tills fots eller på cykel tar du dig snabbt och smidigt in till centrum. I kvarteret finns bageri, köpcentrum, gym och Kalmar sim- och sporthall. Föreningen har en innergård som är perfekt för såväl lata dagar i solen som trevliga grillkvällar.

Ansvarig mäklare

Frida Langå

Vill du veta mer om bostaden kan du kontakta mig på 073-922 18 38 | frida@rydmanlanga.se

Extra kontaktperson

Åsa Holmkvist

076-883 18 88 | asa@rydmanlanga.se