Ängö

Väldisponerad villa med uthyrningsmöjlighet

Denna bostad är förbesiktigad
Visning Bjelkegatan 15
Kontakta mäklaren för visning

Ängö | Bjelkegatan 15

Boarea / Biarea
235 / 31
Biarea
31 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
733 m²

Vackra Ängö var under 1800-talet ett litet samhälle för fiskare, naturligt då ön omfamnas av Kalmarsund. Sedan många år tillbaka är Ängö ett av Kalmars mest eftertraktade bostadskvarter. Här bor du granne med vacker bebyggelse, grönska och vattnet. På Bjelkegatan, närmare bestämt på nummer 15 ligger ett charmigt hus med ett ypperligt läge. Här på en insynsskyddad hörntomt kan du och din familj skapa en trivsam boendemiljö. Från några av villans rum kan du blicka ut över sundet.

På tomten finns ett stort gårdshus som i dagsläget hyrs ut för 7500 kr i månaden. Vill även du fortsätta att hyra ut kan det ge dig en mycket förmånlig boendekostnad. Du kanske istället väljer att nyttja huset för egen del, perfekt om du bedriver verksamhet eller jobbar hemifrån och vill ha en fridfull arbetsmiljö. Huset har ett komplett kök, wc och dusch. En egen ingång finns från baksidan av gårdshuset och tvättstuga har en eventuell hyresgäst i källaren.

Nuvarande ägare har valt att bygga om bostadens garage till ett häftigt rum som kan agera uterum, gästrum eller sällskapsrum. Effektfulla takfönster, Ölandssten och stora glasdörrar. De stora glaspartiet ut mot trädgårdens baksida gör att du skulle kunna använda rummet som ett större matrum med direkt utgång till trädgården. Tänk dig att få upp ett utekök här, då kan till och med de ruggiga sommarkvällarna blir riktigt trivsamma. Kanske vill du sätta in ett stort glasparti mot bostadens framsida och då samtidigt få kontakt med den trevliga stenlagda uteplatsen.

Fastighetens framsida har fått gott om kärlek. En förhöjd stenlagd uteplats omringas av Ölandssten och gräsytor. Det trivsamma söderläget gör att det blir gott om soltimmar. Sommartid omringas trädgården av lummiga buskar och träd och vintertid har du utsikt över fiskebodar och Kalmarsund. Villan tillsammans med övriga byggnader skapar en u-form vilket gör att uteplatsen verkligen blir en plats för umgänge och avkoppling.

Nu är du välkommen in och här låter du dig imponeras direkt. Planlösningen och ljuset i detta hus är verkligen fantastiskt. Först möter du en stor hall med en naturlig plats för såväl ytterkläder som skor. Viker du höger från hallen stiger du in i husets sociala del. Det första du slås av är det unika fönstret som pryder ena väggen. Det här stora originalfönstret andas 60-tal med en bred ram i teak och en djup fönsterbräda som gör för plats för stora lampor och krukor. I umgängesdelen får du plats med soffa, fåtöljer och bord. Ägarfamiljen har valt att satsa på en umgängesyta och har två soffor framför den öppna spisen. Golvet som vilar här är väl värt att nämna, en vacker fiskbensparkett.

Sällskapsrummet ligger med öppen planlösning till matplats och kök. Matplatsen har gott om plats för ett större matmöblemang. Det här rummet är verkligen som gjort för kalas, middagar och trevliga fester. Från både matplats och kök kan du tar dig vidare ut till framsidans uteplats. Med stora fönsterpartier får du ett härligt ljusinsläpp från morgon till kväll.

Det nyligen nämnda köket har inredning från HTH, en inredning som passar och skapar en röd tråd med övrig interiör i huset. Gott om fina förvaring- och arbetsytor. För dig som gillar att laga mat och baka är detta ett riktigt drömkök. Från framsidan in till köket finns en ingång med en liten hall och plats för avhängning av ytterkläder. Från köket når du en praktisk tvättstuga.

Bostadens entréplan har även ett större rum som kan nyttjas som både vardagsrum eller som sovrum beroende på hur just er familjekonstellation ser ut. Vidare finns också en toalett i fint skick.

Via en trappa med originalkaraktär tar du dig upp till hemmets övre plan. Här upp har du ännu bättre vy ut över sjöbodar och det härliga sundet. På detta boendeplan finns tre sovrum i bra storlek. Det största av rummen har plats för dubbelsäng, sängbord och byråer. Här finns också gott om platsbyggda garderober. Från detta sovrum har du utgång till en mysig balkong, ljuvligt att kunna öppna upp dubbeldörrarna en ljummen sommarnatt. De andra två sovrummen är i perfekt storlek för att agera barnrum, hobbyrum eller kontor. Här uppe finns ett helkaklat badrum med både dusch och badkar.

Ängö är ett av Kalmarbornas favoritkvarter och visst är det lätt att förstå. Badplats med både sandstrand och brygga precis runt hörnet. Året runt kan du beskåda Ängöbor i badrock som går ner och tar ett dopp. Lekplats, fotbollsplan och grönytor finns precis utanför dörren. Du får möjlighet att njuta av kringliggande vacker bebyggelse. Det finns även en liten båthamn.På Ängö vilar en tilltalande atmosfär som andas lugn och ro. När du önskar lite mer puls kan du på några minuter ta en promenad in till Kvarnholmens fulla utbud. På gångavstånd finns även förskola och skola.

Bjelkegatan 15 har de absolut bästa förutsättningarna för att skapa en god boendekvalitet. Vi är övertygade om att nästa ägare kommer trivas precis lika bra som nuvarande ägarfamilj gjort.

Ansvarig mäklare

Hanna Eriksson

Vill du veta mer om bostaden kan du kontakta mig på 070-974 12 48 | hanna@rydmanlanga.se