Bredinge

Pampigt och vackert i Bredinge

Denna bostad är förbesiktigad
Visning Bredinge 201
Lör 31 Juli
Kontakta mäklaren för tidsbokning

Bredinge | Bredinge 201

Boarea / Biarea
297 / 200
Biarea
200 m²
Antal rum
11 rum
Tomtarea
4 900 m²
Pris
7 900 000 kr

När du färdas på den öländska landsvägen söderut passerar du charmiga radbyar, vacker bebyggelse och en helt enastående utsikt över det vackra Kalmarsund. Från landsvägen svänger du av mot Bredinge och vägen mot målet bjuder på en lantlig och naturskön upplevelse. Väl framme vid Bredinge 201, i folkmun kallat Bredinge Herrgård möts du av en pampig och ytterst välskött 1800-talsgård.

Den stenlagda innergården ringas in av en ståtlig huvudbyggnad samt två annex byggda i karaktäristisk kalksten. Idag agerar en av sidobyggnaderna som en säsongsbutik och en byggnad nyttjas som snickarbod och god förvaringsyta. Du kanske väljer att nyttja dessa annex som ateljé, verkstad, lager, festlokal eller gårdsbutik? Möjligheterna är många, låt dina idéer, drömmar och behov få bestämma. När du kör in på fastigheten finns en stor yta för bilparkering, perfekt om du önskar bedriva någon form av verksamhet. Det finns en fjärde byggnad som innehåller relaxavdelning, bastu, dusch och tvättstuga. Denna byggnad ligger väl beläget vid sidan av huvudbyggnaden med en liten träbro som binder husen samman.

Innan du välkomnas in i boningshuset vill vi nämna ytterligare ett par ord om den trivsamma utemiljön. Som tidigare nämnts har framsidan förärats med en stenlagd innergård, här finns gott om plats för utemöblemang i en eller flera grupperingar. På gården finns en ståtlig kastanj och två rundade blomsterland i sten. Belysta planteringar som bjuder på blomster och grönska i alla dess former.
Med utgång från ett husets sal ligger en terrass med milsvida vyer ut över det kringliggande landskapet och Kalmarsund. Terrassen lär blir till en plats där du under sommarhalvåret vill spendera stor del av din tid. Från terrassen tar du dig vidare ner till en pool med tillhörande trädäck och poolhus. Vi vågar tro att poolområdet blir en populär plats för dig, din familj, släkt och inbjudna vänner. Vidare finns här en riktigt lummig, uppvuxen och väl tilltagen trädgård. Trädgården delas upp i två olika delar med en tjusig stenmur som avgränsar.

Nu önskar vi välkomna dig in i ett hem med attribut du troligen bara kunnat drömma om. Bostaden är i ett bra skick samtidigt som det bjuds på vackra originaldetaljer vi sällan får skåda. Huset är fördelat på tre plan. I entréplan möter du först en rymlig och välkomnade hall som på ett naturligt sätt leder dig vidare in i hemmets verkliga nav, en stor sal med breda golvtiljor, vacker tapet och pardörrar som leder dig ut till baksidans terrass. Från rummet blickar du ut över dina ägor och vacker natur. Salen gör sig ypperligt för trevliga middagar, fester och stora kafferep. Dina middagar och kafferep förbereder du i ett kök med platsbyggd inredning. Det här ett funktionellt kök i gammaldags stil och samtidigt moderna lösningar. I köket finns en bakugn och fungerande vedspis som fått bli kvar från förr. Entréplanet bjuder i övrigt på ytterligare tre rum varav två av rummen har fungerande kakelugnar samt ett stort vackert badrum som också har en kakelugn.

Då var det dags att ta sig vidare upp till våning två. Våningsplanet disponeras på liknande sätt som entréplan. En stor och möblerbar hall, ett rymligt sällskapsrum med vacker utsikt, ett ljust badrum i gammaldags stil samt tre sovrum. Du kanske i stället väljer att använda sovrummen som arbetsrum, bibliotek eller gästrum, det finns gott om olika möjligheter. Ett av rummen har en fungerande kakelugn och ett har en täljstenskamin.

Vindsplanet lät nuvarande ägare inreda och helrenovera under 2016, här luktar det ännu nytt. När du kommer upp på våning tre möter du först ett sällskapsrum med ett generöst ljusinsläpp från två stora takfönster. På varsitt håll av sällskapsrummet tar du dig vidare in i två olika sovrum, båda i bra storlek. I övrigt finns här ett badrum med dusch. Vindsplanet är ett perfekt tillhåll för övernattande släkt och vänner.

Blir du nästa, lyckliga ägare till denna herrgård så bor och lever du i en fridfull, lantlig och oerhört vacker Ölandsmiljö. Du har möjlighet att ta del av öns fantastiska utbud av nöje, god mat, konst och unika natur. Med bil eller cykel har du endast 5 km till Mörbylånga där det finns mataffär, restauranger, förskola/skola, matbutik, padelbana, badplats, föreningsliv mm. Närmsta by är Kastlösa som ligger 3 km söderut, med många gallerier, atelier och restauranger. Önskar du ta dig till fastlandet så når du Kalmar med en smidig bilfärd på cirka 30 min.

Ansvarig mäklare

Frida Langå

Vill du veta mer om bostaden kan du kontakta mig på 073-922 18 38 | frida@rydmanlanga.se

Extra kontaktperson

Åsa Holmkvist

076-883 18 88 | asa@rydmanlanga.se